İçeriğe geç

Dar Görüşlü Olmak Ne Demek

Açık görüşlü olmak ne demek?

Açık fikirlilik, çeşitli fikirlere, argümanlara ve yeni bilgilere açık olmak; bildiğimiz ve inandığımız şeylerin dışında bir durumla karşılaştığımızda eleştirel olabilmek demektir.

Geri goruslu ne demek?

Geri görüş kamerası; Bunlar sürücüye aracın arkasını net bir şekilde görme olanağı sağlayan kamera sistemleridir. Günümüzde birçok araç modeli standart veya opsiyonel olarak geri görüş kamerası sunmaktadır. Ayrıca daha sonra araca opsiyonel olarak entegre edilebilir.

Açık fikirli olmak ne demek?

Açık fikirli olmak, yargılamadan önce düşünmek ve klişelere göre yönlendirilmeden dinleyebilmek anlamına gelir. Psikolojik olarak açık fikirli olmak için, alıştığımızdan farklı bakış açılarına açık olmalı, doğru soruları sormalı ve iyi gözlem becerilerine sahip olmalısınız.

Açık görüşlü ne demek TDK?

Bir görüş oluşturmadan önce farklı bakış açılarını değerlendirebilen, tek taraflı bilgilerden ziyade çok taraflı bilgilerden faydalanabilen kişidir.

Geniş görüşlü insanlara ne denir?

Entelektüel, mesleğinde veya kişisel amaçlarına ulaşmak için zekâsını ve analitik düşünme yeteneğini kullanan kişidir.

Ince görüşlü ne demek?

Kendisinden çok başkalarının iyiliğini düşünen ve bu doğrultuda hareket eden kişilere ise ince veya süptil denir.

Ileri görüşlü olmak ne demek?

İleri görüşlü, gelecekteki durumları anlayan ve uygun düzenlemeler yapan kişilerdir. Vizyoner olarak bilinen kişiler de olduğu söylenebilir. Yakın gelecekte veya gelecekte ne olacağını büyük ölçüde tahmin eden ve bilen kişilerdir.

Gerici düşünce ne demek?

Siyaset biliminde gericilik veya tepkicilik, çağdaş toplumda bulunmayan olumlu özellikler taşıdığına inandığı, statüko öncesi (toplumun önceki siyasal durumuna) geri dönüşü savunan siyasal görüştür.

Ileri görüşlü eş anlamlısı nedir?

öngörü, ileri görüşlülük; sağduyu, sağduyu

Ince fikirli olmak nedir?

“Dikkatli düşün” ifadesi, hassas bir şekilde düşünmek ve başka hiç kimsenin düşünmeyeceği ayrıntılar hakkında düşünmek anlamına gelir. Düşünceli insanlar düşünceli veya hassas olarak tanımlanabilir. Bu insanlar başkaları için iyi şeyler düşünür ve bunlar başkalarının düşünmediği düşünceler olabilir.

Sabit fikirli insan nasıl olur?

Sabit fikirleri olan insanlarda durum böyledir. Onlar sadece görmek istediklerini görür, duymak istediklerini duyar, anlamak istediklerini anlarlar ve olayların arkası, sağı, solu, üstü ve altıyla ilgilenmezler.

Sabit fikirli insanlara ne denir?

Obsesif insanlar toplumda inatçı olarak tanımlanırlar. Bu insanlar tek bir fikre tutunurlar ve asla vazgeçmezler. Obsesyonlar birçok ruhsal bozukluğun başlıca nedenlerinden biridir.

🤞 ne anlama gelir?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Sol görüşlü ne demek?

Solculuk, toplumsal eşitliği ve eşitlikçiliği teşvik eden ve çoğunlukla toplumsal hiyerarşinin tamamına veya belirli toplumsal hiyerarşilere karşı çıkarak bunu amaçlayan bir siyasi ideolojiler yelpazesidir.

Açık görüşlü insan ne demek?

Meraklıdırlar, öğrenmeye isteklidirler ve karar vermeden önce farklı bakış açılarını değerlendirmeye isteklidirler. Açık fikirli insanlar belirsizlik ve muğlaklıkla rahattırlar ve genellikle değişen koşullara daha iyi uyum sağlarlar. Ayrıca farklı geçmişlere sahip insanları daha iyi kabul etme eğilimindedirler.14 Şubat 2023Meraklılardır, öğrenmeye isteklidirler ve karar vermeden önce farklı bakış açılarını değerlendirmeye isteklidirler. Açık fikirli insanlar belirsizlik ve muğlaklıkla rahattırlar ve genellikle değişen koşullara daha iyi uyum sağlarlar. Ayrıca farklı geçmişlere sahip insanları daha iyi kabul etme eğilimindedirler.

Ileri görüşlü olmak ne anlama gelir?

İleri görüşlü, gelecekteki durumları anlayan ve uygun düzenlemeler yapan kişilerdir. Vizyoner olarak bilinen kişiler de olduğu söylenebilir. Yakın gelecekte veya gelecekte ne olacağını büyük ölçüde tahmin eden ve bilen kişilerdir.

Açık davranmak ne demek?

1. Gelir ve giderlerini karşılamamak. 2. Metafor, gizlenmek istenen bir olay, düşünce veya durumun kasıtsız olarak ortaya çıkarılması veya açıklanmasıdır.

Açık olmak ne demek?

(Birine) açık olmak. MADDENİN AÇIKLAMASI Dürüst olmak.

Ileri görüşlü ayrı mı?

Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre, Türkçede farklı anlamlara gelen öngörü kelimesi, tek başına veya farklı cümlelerde kullanılabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir