İçeriğe geç

Zebil Ne Demek Anlamı Nedir

Zibil hangi dilde ne demek?

zibil – Nişanyan Sözlüğü. Arapça zibl زِبْل kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir ve “dışkı, çöp” anlamına gelir. Bu kelime İbranice zabal “dışkı” kelimesiyle ilişkilidir. Bu kelime Akadca ziblu “çöp, pislik” kelimesiyle ilişkilidir.

Ziyan zebil olmak ne demek?

boşuna harcanmak.

Zebil mi Sebil mi?

Bu kelimelerden biri de Sebil kelimesidir. TDK sözlük sitesinde “sebil” kelimesinin anlamı şu şekilde sıralanmıştır: – Bayramlarda karşılığında hiçbir şey beklenmeden sadaka olarak dağıtılan içme suyu. – Genellikle camilerin bitişiğinde, karşılığında hiçbir şey beklenmeden sadaka olarak içme suyu dağıtılan özel olarak yapılmış taş yapı.

Zebellah ne demek anlamı nedir?

I. (Ar. zebella’) Çok uzun, korkunç derecede uzun boylu kişi.

Zebil ne anlama gelir?

TDK’ya göre Zebil kelimesi; zayıf, yoksul, sefil anlamına gelen bir kelimedir.

Arapça Zibib ne demek?

– Zibib İlginçtir ki, Türk-Arap ülkelerinde bir arak türü olarak bilinen, ancak hurma yerine kuru üzümden yapılan ve rakı gibi anason içeren Zibib (Arapça kuru üzüm) ismi tercih edilmektedir.

Zembil ne anlama gelir?

Güreş terminolojisinde: Zembil; Pehlivanların kispetlerini taşımak ve saklamak için kullandıkları, özel bir tezgâhta kamışlardan yapılan çantadır.

Zebih anlami nedir?

( ﺫﺑﻴﺤﻪ– ﺫﺑﻴﺢ) i. (ar. ẕebḥ, “hayvanı kesmek, kurban etmek” anlamından, ẕebіḥ – ẕebіḥa) Kurban edilmiş veya kesilecek olan hayvan.

ZULL olmak ne demek?

Zül kelimesinin anlamı bir şeyi aşağılamak veya bir kişiyi küçük düşürmek olarak ifade edilmektedir. TDK sözlüğünde aşağılayıcı ve pejoratif olarak da kullanılmaktadır. Hem kişi hem de bir şey olarak kullanılmaktadır. Zül kelimesini araştıran kişiler için bile farklı kullanım alanları ortaya çıkmaktadır.

Kümbet ne demek TDK?

Müslümanların ölülerini gömdükleri yapılara türbe veya kabir denir.

Sebîl Allah ne demek?

Yollar, insanları gitmek istedikleri yerlere götüren araçlardır. Buna dayanarak, hedefe götüren tüm faaliyetlere yol (sebil) denir. Ulaşılacak hedef Allah’ın rızası ise, ona götüren tüm araçlara “sebilullah” denir.

Sebîl Türkçe mi?

Peki – Nişanyan Sözlüğü. sabīl سبيل, Arapça sbl kökünden “1. “Yol, patika, 2. (mecazi) ahlaki veya dinî yol” kelimesinden alıntıdır.

Zebellah kimlere denir?

Zebellah nedir? Zebellah kelimesi halk arasında kullanılan bir kelimedir. Büyük, uzun ve biçimsiz insanlar için bir sıfattır. Halk arasında samimi bir kullanımı vardır.

Zevah ne demek?

Kurban sunuları kategorilere ayrılır: zevah adı verilen hayvan kurbanları, barış sunuları ve olah adı verilen yakmalık sunular. İbranice’de Korban adı, Tanakh’ta açıklanan ve emredilen çeşitli kurban süreçlerinin genel adıdır.

Zeyd ismi anlamı ne?

TDK’da yer alan bilgilerle birlikte Zeyd isminin anlamı ve anlamı nedir sorusunun cevabı şu şekildedir: Büyüyen, ilerleyen, gelişen ve ileriye giden. Muhammed’in evlatlık oğlunun adı.

Arapça ZIB ne demek?

Arapçam iyi değil ama sanırım kelime “erkek organı” anlamına geliyor ve doğru kelime “zibb” olabilir. Zıbık da bir benzetmeden gelen “dildo” anlamına gelen başka bir kelimedir.

Ziba ne demek hangi dil?

Ziba ismi Farsça kökenli olup Türkçe’de kız çocukları için kullanılmaktadır.

Zibet anlami ne?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: zibet.

Farsça zilli ne demek?

Farsça bir kelime olan Zilli kelimesi Türkçeden türemiştir. “Zilli” kelimesinin gerçek anlamı “zilli” ile aynıdır. Ayrıca şakacı, konuşkan ve kaba anlamlarına da gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir